Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 19.09.2022

ro

19 Sep, 2022 14:56 704 Marime text
           
BULETIN INFORMATIV
NR. 80 din 19 septembrie 2022
 
În perioada 16 - 19 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 123 misiuni, dintre care 38 au fost intervenții în situații de urgență, 83 urgențe medicale și 2 activități de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 10 incendii, dintre care 8 au fost incendii de vegetație uscată.
De asemenea, au fost desfășurate 3 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea unor persoane din locuințe, în municipiile Ploiești și Câmpina, și o asanare de muniție în comuna Dumbrava, sat Trestienii de Jos (bombă aruncător cal. 82).
82 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere. În cadrul acestor evenimente au fost implicate 26 de persoane, dintre care 6 persoane au fost transportate de urgență la spital și o persoană a decedat.
 
În săptămâna 12  –  18 septembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 3 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 31 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 12 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul specializat a aplicat un număr total de 24 de avertismente și 7 amenzi în cuantum de 16.500 lei. Cu ocazia controalelor, a fost organizat şi desfăşurat un exercițiu la care au participat 21 de persoane și o instruire pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 24 de persoane.
În urma controalelor, au fost depistate 2 unități care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Bușteni, pentru verificarea hidranților, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada 16 – 19 septembrie 2022, la nivelul județului Prahova a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezența animalelor sălbatice (urși) în comuna Măneciu, sat Cheia.
 
Dintre intervențiile cele mai relevante ale salvatorilor, menționăm:
 
Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 10:00, la o casă din comuna Ariceștii Rahtivani. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii au intervenit cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 280 mp și au afectat 2 locuințe învecinate și o anexă gospodărească, iar intervenția promptă a echipajelor de pompieri a împiedicat propagarea focului la o a treia casă aflată în apropiere. Evenimentul nu a fost soldat cu victime.
 
Un grav accident a avut loc duminică, în jurul orei 14:30, în municipiul Câmpina. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că în accidentul produs a fost implicată o motocicletă și cei doi ocupanți ai acesteia. În urma evaluării medicale, s-a constatat că un bărbat în vârstă de 22 de ani prezenta politraumatisme, însă era conștient și a fost asistat medical la locul accidentului, ulterior fiind transportat de urgență la spital. Cea de a doua persoană, un bărbat în vârstă de 22 ani, prezenta leziuni incompatibile cu viața, medicii fiind nevoiți să constate decesul. Pompierii au acționat cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, fiind sprijiniți și de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                          
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii