Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:30 31 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 18.11.2022

ro

18 Nov, 2022 13:06 561 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 121 din 18 noiembrie 2022
 
În perioada 17 – 18 noiembrie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 34 de misiuni, dintre care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 16 urgențe medicale și 5 activități de îndrumare și control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri menajere, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, care au vizat deblocarea unei persoane din locuință, asistența a două persoane nedeplasabile și asanarea de muniție neexplodată, care a fost descoperită în comuna Blejoi în urma efectuării unor lucrări, fiind vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 20 mm. Acesta a fost ridicat în condiții de siguranță de către echipajul pirotehnic al Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești și a fost predat la USISU Ciolpani.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul producerii a 6 accidente rutiere, în care au fost implicate în total 11 autoturisme și un autotren, precum și cei 17 ocupanți ai acestora. Dintre persoanele aflate în autoturisme, 5 au fost asistate medical la locul producerii accidentelor și una a fost transportată la spital, în stare de conștiență, pentru investigații suplimentare.
În intervalul amintit, 19 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, două dintre acestea fiind desfășurate de către echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia și a Gărzii de Intervenție Urlați, iar o misiune de recunoaștere a fost efectuată la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În continuare, unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii