Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 18.01.2023

ro

18 Jan, 2023 10:57 751 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 9 din 18 ianuarie 2023
 
În ultimile 24 de ore, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 44 de misiuni, dintre care 16 au fost intervenții în situații de urgență, 27 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii, dintre care 3 s-au declanșat ca urmare a nesupravegherii unor mijloace de gătit și a unui aparat electric pentru încălzire, iar 2 s-au manifestat la nivelul coșurilor de fum, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, care au vizat asistența a două persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuințe și transportarea acestora la spital și asistența unei persoane căzute de la înălțime.
În intervalul amintit, 26 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 5 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme și cei 13 ocupanți ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost transportate la spital.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Județul Prahova se află în continuare sub informare meteo, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD ROȘU, valabilă până astăzi la ora 14:00. Fenomenele vizate: viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, vizibilitatea va fi redusa spre zero, în zona de nord a județului la altitudini de peste 1800 m (Azuga, Bușteni, Sinaia, Măneciu și Valea Doftanei).
 
RECOMANDĂRI
Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
***
În continuare, unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii