Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -17.10.2022

ro

17 Oct, 2022 14:31 706 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 98 din 17 octombrie 2022
 
În perioada 14 – 17 octombrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 107 misiuni, dintre care 28 au fost intervenții în situații de urgență și 79 urgențe medicale.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 7 incendii, dintre care 4 au fost incendii de vegetație uscată, unul s-a produs la un coș de fum, un incendiu auto și unul s-a produs la o casă nelocuită. Pompierii au acționat și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocări de persoane din locuințe, asigurarea măsurilor specifice în cazul căderii unor cabluri electrice pe carosabil etc.
În ultimele 24 de ore, 87 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
În săptămâna  10 – 14 octombrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 17 activități de informare,  acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 128 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 34 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 103 avertismente și 25 de amenzi în cuantum de 110.500 lei. În urma controalelor, au fost depistate 5 unități care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 17 exerciții la care au participat 107 persoane și 19 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 112 persoane.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Azuga, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
 Încă un sfârșit de săptămână marcat de producerea unor evenimente nefericite, echipajele de pompieri fiind solicitate să asigure măsurile specifice în cazul a 10 accidente rutiere, 6 dintre acestea fiind produse vineri, 14.10.2022.
 
 Seria accidentelor rutiere a debutat vineri dimineață, în jurul orei 08:40, cu un accident produs în comuna Păulești, pe DN1, în care au fost implicate două autoturisme și cei trei ocupanți ai acestora. La sosirea echipajelor de salvatori, s-a constatat că 2 persoane erau încarcerate și în stare de inconștiență. Pentru salvarea acestora și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor au intervenit: 1 ofițer, 14 subofițeri cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă și o autospecială de primă intervenție și comandă. Pentru gestionarea operativă a evenimentului, a intervenit și elicopterul SMURD. Din nefericire, după extragerea persoanelor încarcerate, medicul a constatat decesul acestora. A treia persoană implicată în accident era conștientă și a fost transportată de urgență la spital.
 
Un alt accident rutier în care a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare s-a produs tot vineri în comuna Iordăcheanu, sat Valea Cucului, fiind vorba despre un autoturism răsturnat în care se aflau 5 persoane, dintre care una a fost încarcerată. Pentru gestionarea operativă a evenimentului și pentru salvarea persoanelor implicate, pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, la locul accidentului sosind și 3 ambulanțe SAJ. Toți ocupanții autoturismului au fost transportați de urgență la spital.
În aceeași zi, un accident rutier s-a produs și în orașul Băicoi, strada Independenței, când un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, fiind avariat doar un branșament de gaze.
 
Din seria intervențiilor relevante desfășurate de către pompierii prahoveni în acest weekend, face parte și salvarea unei persoane căzute cu parapanta în comuna Măneciu, sat Cheia, în zona Cabanei Muntele Roșu. Pentru salvarea victimei a intervenit un echipaj SMURD, acesta fiind localizată la o distanță de aproximativ 500 m față de un drum de acces. La sosirea echipajului de salvatori, persoana era conștientă, cu traumatisme la nivelul toracelui, bazinului și la un membru inferior, fiind transportată de urgență la spital.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii