Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 16.01.2023

ro

16 Jan, 2023 12:06 680 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 8 din 16 ianuarie 2023
 
În perioada 13 - 15 ianuarie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 107 misiuni, dintre care 25 au fost intervenții în situații de urgență și 82 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea unor persoane din locuințe, asistența unei persoane supraponderale, salvarea unui animal etc.
În acest interval, 90 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în care au fost implicate 15 autoturisme și cei 24 de ocupanți ai acestora. Din fericire,  aceste evenimente nu au fost soldate cu victime.
În săptămâna 09 – 15 ianuarie 2023, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 2 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 3 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 2 avertismente și o amendă în cuantum de 100 lei.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                          
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii