Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:25 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -14.10.2021

ro

14 Oct, 2021 10:28 306 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 108 din 14 octombrie 2021
 
În perioada 13 – 14 octombrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 52 misiuni, din care 23 au fost intervenții în situații de urgență și 28 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii, 14 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoașteri la spitale, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale, asigurare zonă accidente rutiere etc.
 
29 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI - COVID din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în urma cărora nu au fost persoane transportate la spital.
 
Miercuri, în jurul orei 10:41, pompierii prahoveni au fost în alertă după un anunț referitor la producerea unui incendiu care a cuprins o locomotiva diesel încărcată cu pirită. Incidentul a avut loc între localitățile Valea Călugărească și Albești Muru. Flăcările au cuprins elementele din plastic de la compartimentul motor și toată partea electrică. Mecanicul împreună cu alți lucrători au acționat cu mijloacele de primă intervenție pe care le-au avut la îndemână pentru domolirea focului. Se pare că incendiul ar fi pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau deteriorat.
 
Aseară, în jurul orei 19:13, o femeie de peste 90 de ani a fost evacuată de urgență din locuință după ce un incendiu îi amenința gospodăria aflată pe strada Democrației din localitatea Mizil. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o magazie de lemne și la bucătărie pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Pentru gestionarea evenimentului au fost mobililzate 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Din primele informații se pare că incendiul a pornit din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii