Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:56 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 12.10.2021

ro

12 Oct, 2021 10:19 266 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 106 din 12 octombrie 2021
 
În perioada 11 – 12 octombrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 48 misiuni, din care 15 au fost intervenții în situații de urgență și 33 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea unui incendiu, 2 misiuni pentru asistență persoane, 10 misiuni (recunoașteri spitale, măsuri suport COVID), precum și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
33 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Având în vedere situațiile de urgență în care au fost implicate unități spitalicești pe fondul creșterii cazurilor Covid-19, în mod preventiv, în scopul  preîntâmpinării unor posibile pericole care pot genera situații de urgență și pot periclita viața pacienților, în această perioadă, echipaje de pompieri  militari cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, efectuează zilnic, la interval de 3 ore (interval  orar 9-21) în mod organizat, activități de recunoaștere/verificare la secțiile ATI - COVID ale unităților spitalicești de pe raza județului Prahova.
Menționăm că aceste verificări  se realizează în mod  preventiv și nu înlocuiesc obligațiile, conform legii, privind apărarea  împotriva incendiilor a personalului  desemnat cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din unitățile spitalicești și răspunderea conducerii în cazul producerii unei situații de urgență.
 
Salvatorii prahoveni continuă transmiterea mesajelor de informare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.
Totodată, zilnic, pompierii prahoveni împreună cu echipajele de la SAJ Prahova execută misiuni de suport COVID-19, respectiv testări.
 
Pompierii prahoveni au fost în alertă luni, în jurul orei 11.06, după ce un incendiu a cuprins o anexă gospodărească din localitatea Dumbrăvești. La sosirea pompierilor, flăcările se manifestau la anexă și la un adăpost pentru animale, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Militarii au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la locuință. Incendiul a izbuncit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis în spații deschise.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice

Ti-a placut articolul?

Comentarii