Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:14 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -11.05.2022

ro

11 May, 2022 11:17 321 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 10 din 11 mai 2022
În perioada 10 – 11 mai, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 38 misiuni din care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 22 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 22 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
 
Echipajele de pompieri au acționat pentru lichidarea a 2 incendii, unul dintre acestea s-a produs la un autoturism iar celălalt a fost o ardere necontrolată, respectiv gunoi menajer în localitatea Mizil.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în municipiul Ploiești și localitățile Bușteni și Podenii Noi, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Un autoturism a ars ca o torță, marți după-amiaza, în jurul orei 12:30, în localitatea Poiana Vărbilău. La locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, la peste 50% din autoturism. Conducătorul a avut prezență de spirit și a reușit să parăsească vehiculul în timp util. Se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice.
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective în localitățile Aluniș, Bănești și Vărbilău, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii