Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -08.06.2022

ro

08 Jun, 2022 10:55 798 Marime text
                                                                                                                
BULETIN INFORMATIV
NR. 21 din 8 iunie 2022
 
În perioada 07 – 08 iunie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 27 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a trei incendii, două recunoașteri în teren, un exercițiu de antrenament cu forțe și mijloace, precum și în alte șase intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
27 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în localitatea Bucov și municipiile Ploiești și Câmpina. În urma incidentelor rutiere, un minor în vârstă de 8 ani a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice în localitățile Bușteni (2) și Sinaia.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
 
O tigară uitată aprinsă a lăsat în urma ei dezastru
 
Un incendiu puternic a avut loc marți seara, în jurul orei 22:56, la o locuință din localitatea prahoveană Iordăcheanu. La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere care au acționat pentru stingerea flăcărilor care amenințau să cuprinsă și alte locuințe, dar și pentru înlăturarea efectelor negative. Până la sosirea autospecialelor de pompieri, focul a cuprins și o altă anexă, unde au fost afectate atât acoperișul, dar și 2 tone de lemne și mai multe aparate electrice (polizor, unghiular, autofiletantă și bormașină). Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.
 
Pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată în localitatea Boldești-Scăeni.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 4500 mp.
 
Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii