Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 07.12.2021

ro

07 Dec, 2021 10:16 792 Marime text
 
BULETIN INFORMATIV
NR. 119 din 07 decembrie 2021
 
În perioada 06 – 07 decembrie, s-au înregistrat 29 misiuni din care 15 au fost intervenții în situații de urgență și 14 cazuri SMURD.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 3 incendii, 3 misiuni (măsuri suport COVID),   2 recunoașteri, precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, asigurare zonă accidente rutiere etc. 14 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pompierii prahoveni au fost mobilizați pentru asigurarea măsurilor specifice la 4 accidente rutiere produse pe DN1 B -  în localitatea Mizil, DN1 -  Bănești, Păulești și DN 1 – în dreptul localității Gorgota.
 
La evenimentul din Mizil au fost implicate un autotren și două autoturisme în care se aflau 4 persoane. În urma impactului un bărbat de 39 de ani a rămas încarcerat. A fost extras în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate ale turismului. Bărbatul prezenta un traumatism facial și unul toraco-abdominal, fiind transportat de urgență la spital. Celelalte 3 persoane au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital.
Un alt incident a avut loc pe DN1 în dreptul localității Bănești. Un autotren fără încărcătură și o autoutilitară cu materiale plastice au intrat în coliziune, rezultând o victimă de 35 de ani, preluată de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.
În localitatea Păulești, două turisme în care se aflau doar conducătorii auto s-au ciocnit, unul dintre șoferi a fost ranit și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești.

Alte două autoturisme în care se aflau nouă persoane au intrat în coliziune pe DN1 la Potigrafu, însă a fost doar o tamponare, fără a fi înregistrate victime.
 
O familie din localitatea Cocorăștii Colț a rămas fără acoperiș deasupra capului în pragul iernii, după ce un incendiu puternic a mistuit locuința acestora. Evenimentul s-a produs luni după-amiaza, în jurul orei 15:30. Imediat, după producerea tragediei pentru gestionarea operativă a situației au fost mobilizate patru autospeciale de lucru cu apă și spuma, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și generalizat la o locuință cuprinzând și acoperișul celei de-a doua, precum și două anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 160 mp.
Vâlvătaia a fost declanșată, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
 
În ultimele 24 de ore pompierii militari au lichidat un incendiu în localitatea Cerașu provocat, cel mai probabil de coşul de fum necurăţat, defect, amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Salvatorii au localizat şi lichidat incendiul înainte ca acesta să provoace pagube materiale însemnate.

! Este IMPORTANT să apelezi la un coșar autorizat pentru curățarea corectă a coșului de fum evitând astfel producerea unor accidente grave precum intoxicația cu monoxid de carbon, incendiile la locuință sau chiar decesul!
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii