Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 07.10.2021

ro

07 Oct, 2021 13:03 767 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 102 din 07 octombrie 2021
 
În perioada 06 – 07 octombrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni, din care 15 au fost intervenții în situații de urgență, 25 urgențe medicale și 3 alte misiuni de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii, din care 2 au fost de vegetație uscată, 5 misiuni (transport vaccinuri, asigurare respectare măsuri prevenție) precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
23 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere în urma cărora două persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
O tigară aruncată la întâmplare, fără a respecta normele de protecție a provocat un incendiu care a cuprins fațada Caminului Cultural din localitatea Bucov. Evenimentul     s-a produs miercuri, în jurul orei 18:18. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la izolația din polistiren, pe o suprafață de aproximativ 15 mp cu posibilități de propagare la întrega clădire. Pompierii au reușit să împiedice extinderea flăcărilor și au diminuat considerabil pagubele (s-au degradat ferestrele și unitatea de aer condiționat). La locul evenimentului au acționat două autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea flăcărilor.
 
Miercuri, în jurul orei 13:41, un incendiu a cuprins o locuință din localitatea Provița de Jos. Focul a pornit dintr-un dormitor și s-a extins la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp, cuprinzând și o parte din bunurile depozitate în interior. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. Vâlvătia a pornit din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
 
A venit toamna și, odată cu ea, petrecem mai mult timp în casele noastre! Pe lângă curățenia de toamnă asigură-te că:
❗ Apelezi la un hornar autorizat pentru curățarea coșului de fum!
❗ Verifici sobele pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături sau alte nereguli și rezolvi defecțiunile constatate pentru a asigura funcționarea acestora în parametrii normali!
❗ Pregătești instalația electrică dacă știi că vei folosi alte mijloace de încălzire - calorifere electrice, radiatoare etc.
❗Îți faci provizii de lemne potrivite pentru arderea în sobă și nu folosești alte substanțe combustibile.
 
Salvatorii prahoveni au continuat transmiterea mesajelor de informare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.
 

                                                                                                                              
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii