Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 05.11.2021

ro

05 Nov, 2021 10:46 714 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 114 din 05 noiembrie 2021
 
În perioada 04 – 05 noiembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 46 misiuni, din care 21 au fost intervenții în situații de urgență, 18 urgențe medicale și 7 misiuni de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 6 incendii, din care 2 arderi necontrolate, 8 misiuni (măsuri suport COVID), 2 recunoașteri precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, asigurare zonă accidente rutiere etc.
 
14 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI - COVID din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada menționată, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de vegetație uscată în localitățile Șoimari și Valea Doftanei. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 1 ha.
 
Un bărbat în vârstă de 73 de ani și-a pierdut viața într-un incendiu în locuința aflată în localitatea Perșunari. Focul a mistuit casa pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Alarma s-a dat joi seara, în jurul orei 19:35 de către un vecin care a văzut fumul dens. La fața locului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Din păcate, echipajele de pompieri nu au mai putut face nimic pentru bărbatul surpins de incendiu. Vâlvătaia a pornit, cel mai probabil, din cauza unui mijloc de încălzire improvizat.
 
Un microbuz a fost cuprins de flăcări, joi la prânz, în jurul orei 12:09, în localitatea Fulga. Conducătorul auto în vârstă de 37 de ani a văzut că iese fum de la compartimentul motor și a ieșit din turism. La fața locului au fost mobilizate două echipaje de pompieri care au acționat pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative. Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii