Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ -04.08.2022

ro

04 Aug, 2022 11:50 846 Marime text

 
 
 
BULETIN INFORMATIV
NR. 57 din 04 august 2022
 
În perioada 03 – 04 august, s-au înregistrat 34 situații de urgență, echipajele de salvatori fiind solicitate la 4 misiuni de stingere a incendiilor, 27 cazuri SMURD, precum și la 3 acțiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, 26 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
 
Totodată, echipajele de pompieri au intervenit pentru lichidarea a 3 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Ariceștii Rahtivani, Cocorăștii Mislii și Brazi. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca pagubele și suprafața afectată să fie minime.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 1 misiune de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
                                                                                                                                                                              
    Compartimentul Informare și Relații Publice
 


BULETIN INFORMATIV
NR. 56 din 03 august 2022
 
În perioada 02 – 03 august, s-au înregistrat 42 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 2 misiuni de stingere a incendiilor, 1 inundație, 28 cazuri SMURD, precum și la 11 acțiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, 28 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în care au fost implicate 14 persoane. În urma acestor evenimente o victimă a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
La nivelul județului Prahova a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice în localitatea Cărbunești.
 
Totodată, echipajele de salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul de aproximativ 100 mp al unui bloc de locuințe din orașul Sinaia. Ca urmare a scurgerilor importante de pe versanți, apa care a pătruns în subsol avea adâncimea de un metru.
O femeie de 18 de ani a ajuns la spital după ce motocicleta pe care o conducea a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Accidentul a avut loc în municipiul Câmpina, pe strada Calea Doftanei. Șoferul autoutilitarei implicate în eveniment a refuzat transportul la spital.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
Compartimentul Informare și Relații Publice


BULETIN INFORMATIV
NR. 55 din 02 august 2022
 
În perioada 01 – 02 august, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 50 misiuni, din care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 36 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a patru incendii, o inundație, două recunoașteri în teren, precum și în alte șase intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
37 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în localitatea Săhăteni, municipiul Ploiești și pe A3, km. 40. În urma incidentelor rutiere, 1 persoană și-a pierdut viața, iar o a doua persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor sălbatice în localitățile Sinaia (2), Cheia și Cărbunești.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
 
O viață a fost curmată într-o fracțiune de secundă
 
Un grav accident a avut loc luni dimineață, în jurul orei 0957, pe raza localității buzoiene Săhăteni. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că în accidentul produs între un autotren și un autoturism au fost implicate trei persoane. În urma evenimentului, două dintre acestea au rămas încarcerate, salvatorii acționând pentru extragerea acestora dintre fiarele contorsionate.
În urma evaluării medicale s-a constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 57 ani prezenta un traumatism cranio cerebral grav, fiind inconștient. Ulterior, acesta a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital din Capitală. A doua victimă, o femeie în vârstă de 49 ani, prezenta leziuni incompatibile cu viața, medicii fiind nevoiți să constate decesul.
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii