Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 29.08.2022

ro

29 Aug, 2022 15:43 744 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 69 din 29 august 2022
 
În perioada 26 - 29 august, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 127 misiuni, dintre care 41 au fost intervenții în situații de urgență, 83 urgențe medicale și 3 activități de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 4 incendii, trei dintre acestea s-au produs asupra unor case și anexe gospodărești din localitățile Hătcărău, Olari și Ploiești, iar unul a fost ardere necontrolată de vegetație uscată și deșeuri menajere în comuna Călugăreni.
De asemenea, s-au desfășurat 3 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea unor persoane și asanare muniție în localitatea Urlați (a fost ridicată o grenadă defensivă și transportată la USISU Ciolpani).
86 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 16 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost transportate de urgență la spital.
 
În săptămâna 22 – 28 august 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 15 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 114 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 17 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 91 avertismente și 23 amenzi în cuantum de 85.500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 9 exerciții la care au participat 145 de persoane și 15 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 161 de persoane.
În urma controalelor, au fost depistate 5 unități care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.
Totodată, au fost desfășurate mai multe controale la unități de turism și alimentație publică din Ploiești, Brazi, Plopeni, Câmpina, Bușteni, Sinaia și Blejoi.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Bușteni, pentru verificarea hidranților, în orașul Breaza, precum și la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În perioada 26 - 29 august, la nivelul județului Prahova au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezența animalelor sălbatice (urși) în localitățile Azuga și Mălăeștii de Sus.
 
Dintre intervențiile cele mai relevante ale salvatorilor, menționăm:
 
Un incendiu a izbucnit sâmbătă, 27.08.2022, în jurul orei 7:30, la o gospodărie din comuna Drăgănești, sat Hătcărău. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În sprijin, au acționat și pompieri din cadrul SVSU Drăgănești. Incendiul s-a manifestat asupra unei clădiri și asupra unor anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Evenimentul nu a fost soldat cu victime.
           
Un accident rutier a avut loc vineri, în jurul orei 14:00, pe raza localității Stăncești, comuna Târgșorul Vechi, DN1A. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că în accidentul produs au fost implicate 4 autoturisme și cei 7 ocupanți ai acestora. În urma evenimentului, două dintre acestea au rămas încarcerate, salvatorii acționând pentru extragerea acestora dintre fiarele contorsionate. Trei dintre persoanele implicate în accident au fost transportate la spital de către echipaje SMURD și SAJ.
La nivelul județului Prahova a fost emis un COD GALBEN pentru perioada 26 - 28 august: disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18 - 21 de grade.
 
 Cum să faceți faţă căldurii?
🔸 ️efectuaţi deplasări în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul;
🔹 ️evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
🔸️ păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;
🔹️ nu lăsaţi copiii sau animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
🔸️ beți suficientă apă pentru a vă hidrata;
🔹 ️purtaţi pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
🔸 ️evitați expunerea prelungită la soare;
🔹 ️consumaţi fructe și legume proaspete.
 
Pentru mai multe detalii, accesați Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență "FII pregătit" şi consultați ghidurile din rubrica "Fenomene meteo extreme". (https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/).
 
Unitățile operațive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                          
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii