Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița O singură victimă a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei

ro

19 Apr, 2024 11:28 307 Marime text
 
 
    Nr.17 din 19 aprilie 2024    
                                                                                                         
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 18 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore.
La nivel județean, 15 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
  • În data de 18 aprilie, în jurul orei 08.00, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane și două persoane.
În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Cele două victime, conștiente și cooperante, au fost evaluate de către echipajele medicale, ulterior o singură victimă a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei, pentru investigații suplimentare.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit la un accident rutier, produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.
În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Celor două victime, conștiente și cooperante, rezultate în urma evenimentului rutier li s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare de specialitate.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • În perioada de referință, Stația de pompieri Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Scânteia.
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor medical unei persoane care prezenta amețeli și un atac de panică. După monitorizare, aceasta a refuzat transportul la spital.
În urma evenimentului au ars elemente de construcții, articole textile, articole electrocasnice și de mobilier.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.
Reamintim măsurile necesare pentru preîntâmpinarea incendiilor de acest gen, care pornesc de la scurtcircuitele electrice:
- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
- amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                                                                         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii