Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Biciclistul accidentat a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

ro

08 Apr, 2024 09:45 279 Marime text
    Nr.14 din 08 aprilie 2024     
                                                                                                         
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, aigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la evenimente cu aflux mare de persoane și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 49 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (05-07.04.2024).
La nivel județean, 41 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
  • În data de 6 aprilie, în jurul orei 08:00, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean, în comuna Axintele. Au ars elemente de mobilier, articole electrocasnice, documente și acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind flacăra.
 
  • Salvatorii de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism și un biciclist, în comuna Gheorghe Lazăr. După acordarea primului ajutor la locul intervenției, biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
  • În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD a intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în orașul Amara. În urma evenimentului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, elemente de mobilier și articole electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost arc sau scânteie electrică.
  • De asemenea, pompierii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la două evenimente sportive desfășurate în comuna Gheorghe Doja, respectiv municipiul Slobozia, precum și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și sablarea carosabilului, în urma unui accident rutier produs în comuna Gheorghe Doja.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean .
 
Din totalul celor 4 incendii care au avut loc în perioada menționată, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și jarul sau scântei purtate de vânt.
 
Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
 
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
                                        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii