Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

ro

10 Apr, 2024 10:16 306 Marime text
               
    Nr.15 din 10 aprilie 2024    
                                                                                                         
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 23 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore.
La nivel județean, 20 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:
       
  • În data de 9 aprilie, în jurul orei 15:20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în localitatea Glodeanu Sărat (sat Pitulicea). În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. O persoană de sex feminin, cu vârsta de aproximativ 81 de ani, care prezenta arsuri de gradul I și II, la nivelul feței și a membrelor superioare a fost asistată medical la fața locului, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.
Reamintim măsurile necesare pentru preîntâmpinarea incendiilor de acest gen, care pornesc de la scurtcircuitele electrice:
- efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
- nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
- verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
- nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
- instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
- amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.
 
  • Salvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Cele două victime, conștiente și cooperante au fost evaluate de către echipajele medicale, ulterior fiind transportate la Spitalul municipal Fetești, pentru investigații suplimentare.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • În perioada de referință, Stația de pompieri Țăndărei, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD a intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un autotren, produs în localitatea Gura Ialomiței. În urma evenimentului rutier, a rezultat o victimă care a fost monitorizată de echipajul SMURD, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
       În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
    Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
                                               
                                             Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii