Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:13 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

ISU Ialomița Buletin informativ - 22.08.2022

ro

22 Aug, 2022 11:54 324 Marime text
    Nr.72 din 22 august 2022
                                              
 
        
BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și descarcerarea reprezintă doar câteva exemple dintre cele 45 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (19.08-21.08.2022).
La nivel județean, 35 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
    În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean.
          Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, 5 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată și deșeuri menajere), fiind afectate peste 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
 
     Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  ! În data de 19.08.2022, în jurul orei 15:30, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier, produs în localitatea Grivița, pe DN 2C, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea părții carosabile.
     !   Trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit în data de 19.08.2022, în jurul orei 21:00, la un accident rutier produs în orașul Țăndărei, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În sprijinul acestora a fost solicitat și un echipaj al SAJ Ialomița. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajele medicale aflate la locul intervenției, ulterior fiind preluată și transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei, pentru investigații suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
 
!   De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal pe stadionul ,,1 Mai”- Slobozia.
 
    !  În perioada  de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din localitatea Vlădeni. Au ars elemente de mobilier și articole textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
 
!  O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc sâmbătă, 20.08.2022, în jurul orei 22:00. Forțele conjugate de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei” al județului Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Nero Lupașcu” al județului Buzău și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Dealul Spirii” București-Ilfov au acționat neîntrerupt pe parcursul celor aproximativ 17 ore, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de sortare a deșeurilor menajere, din municipiul Slobozia. Au ars: aparatura tehnică din stația de sortare, deșeuri reciclabile și menajere depozitate, aproximativ 800 de tone, deșeuri premestecate din PVC, aproximativ 1 tonă și 200 pubele plastic.Cauza de producere a incendiului este în curs de stabilire.
 
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                       Compartimentul Informare și Relații Publice      
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii