Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -22.06.2022

ro

23 Jun, 2022 10:31 683 Marime text
Nr.50 din 23  iunie 2022
 
 
                                                BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 25 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (22.06.2022).
La nivel județean, 17 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
Una dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni:
 
  • Intervenția care a avut loc în seara de miercuri, 22 iunie 2022, în comuna Ciocârlia, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință și o anexă. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Salvatorii au fost sprijiniți și de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.
Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat aproximativ două ore.
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru o persoană, fără a fi necesar transportul la spital. Cu eforturi susținute, pompierii au limitat propagarea și au lichidat focul în limitele găsite.
Au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, doi metri cubi de lemn de foc și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați .
Din nefericire, la locul intervenției a fost găsită o victimă carbonizată, femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 6 incendii care au avut loc ieri la nivel județean, 5 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați aproximativ 1300 de metri pătrați de teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, în patru dintre cazuri a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor la arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;
  • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
  • colectarea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să poată fi controlată;
  • executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
  • curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;
  • asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
  • supravegherea permanentă a arderii;
  • stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
  • se interzice acoperirea focarelor cu pământ.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
                                                                  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii