Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:26 23 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -21.04.2022

ro

21 Apr, 2022 15:22 354 Marime text
    Nr.13 din 21 aprilie 2022 
                            
                                                                                                 
                                         
COMUNICAT DE PRESĂ
Pompierii militari ialomițeni prezenți la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale
 
 
     Peste 80 de pompieri ialomițeni vor fi, zilnic, la datorie
                                                         
Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, în perioada Sărbătorilor Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Catargiu” al județului  Ialomița a adoptat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.  
În perioada următoare peste 80 de pompieri, cu 67 de mijloace tehnice vor veghea, zilnic, la liniștea Sărbătorilor Pascale, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate către siguranța cetățenilor, bunurilor și mediului.
Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acțiuni de îndrumare și control, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze ce pot genera incendii, la unitățile de cult, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor.
Personalul Inspecției de Prevenire a verificat respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor și starea acestora, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor folosite pentru arderea lumânărilor, pe timpul slujbelor religioase. De asemenea, au fost verificate și sistemele de încălzire locală, în vederea prevenirii izbucnirii unor eventuale incendii ca urmare a funcționării necorespunzătoare a acestora.
Pe lângă identificarea și înlăturarea neregulilor specifice, specialiștii în prevenire au asigurat instruirea angajaților din obietivele avute în atenție, astfel încât aceștia să își însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.
Sub coordonarea Serviciului de Pregătire pentru Reziliența Comunițăților, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au fost angrenate în acțiuni preventive și pentru asigurarea măsurilor aferente desfășurării în siguranță a activităților organizate la nivel local.
În seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie a.c., în Noaptea de Înviere, echipaje operative de pompieri militari vor asigura din teren măsurile de apărare împotriva incendiilor în cele mai mari biserici din zona urbană pentru un răspuns operativ, în cazul producerii unor situații de urgență. Cu acest prilej recomandăm personalului clerical efectuarea unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.
            Recomandăm cetățenilor ca pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite și pentru a nu deveni victime să asigure respectarea câtorva reguli simple, dar importante:
În nicio situație nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, în această perioadă, prin intermediul celor 4 echipaje SMURD, disponibile 24 de ore din 24, care vor asigura primul-ajutor medical şi transportul persoanelor aflate în dificultate, la unităţile spitaliceşti.
Menționăm că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.
Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente neplăcute ce  vă pot pune viața în pericol!
 
        Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii