Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 21.01.2022

ro

21 Jan, 2022 10:45 722 Marime text
             
                                                                                    Nr.5 din 21 ianuarie 2022   
 
             
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele 24 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
- 14 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
-  o  misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19;
- două intervenții în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
-o misiune de sprijin, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru căutarea unei persoane dispărute, în zona lacului Fundata. S-a intervenit cu mijloace din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, misiunea fiind încheiată fără rezultat.
 
 
- 4 incendii:
În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 13:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetățean din comuna Axintele. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la o rezervă de furaje. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Nu au existat victime. Au ars: aproximativ 70 de baloți de paie, două șire de lucernă, coceni de porumb și un gard confecționat din scândură. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza jarului lăsat nesupravegheat, propagat de la vecini din cauza condițiilor nefavorabile(vânt).
Totodată, pompierii ialomițeni, au mai intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile Roșiori, Urziceni, Săveni, unde, cu mijloacele din dotare, au reușit să lichideze focarele. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind, pentru două dintre incendii, folosirea intenționată a sursei de aprindere, iar pentru cel de-al treilea incendiu, fumatul în locuri nepermise.
 
                                                    Compartimentul Informare și Relații Publice
                                                                       
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii