Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 20.09.2022

ro

20 Sep, 2022 13:41 697 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 81 din 20 septembrie 2022
 
În perioada 19 – 20 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 54 misiuni, dintre care 15 au fost intervenții în situații de urgență, 34 urgențe medicale și 5 activități de îndrumare și control.
 
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii și un număr de 34 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în municipiile Ploiești și Câmpina, precum și în comuna Berceni, sat Moara Nouă, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 5 misiuni de recunoaştere în teren, două dintre acestea au fost desfășurate în orașul Bușteni (verificarea hidranților și la Castelul Cantacuzino), câte una în orașele Breaza și Azuga, iar una la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Marți, în jurul orei 01:30, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară din localitatea Vitioara de Sus, comuna Predeal Sărari. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la două imobile, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. La locul evenimentului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic, având ca împrejurare determinantă coșul de fum neprotejat termic sau amplasat necorespunzător față de materiale combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
 
Acest tip de evenimente soldate cu pagube materiale și, din nefericire, în unele cazuri, cu pierderi de vieți omenești, pot fi evitate prin respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova  recomandă respectarea cu strictețe a următoarelor reguli:
 
  • Apelați la personal specializat – coșari, pentru curățarea coșurilor de fum, întrucât obturarea coșurilor de fum continuă să fie cea mai des întâlnită cauză a incendiilor produse în locuințele românilor;
  • Verificați și reparați coșurile de fum, deoarece, în multe cazuri, neetanșeitatea sistemului de evacuare a gazelor arse generează intoxicații cu monoxid de carbon și, anual, zeci de persoane au de suferit;
  • Nu este permis ca în coșuri să fie zidite elemente combustibile ale acoperișului, planșeului etc.;
  • Coșurile se prelungesc deasupra acoperișului cu 0,5 – 0,8 m;
  • Coșurile din zidărie vor fi permanent întreținute fără crăpături și curățate, fiind interzisă utilizarea acestora în stare netencuită. Totodată, acestea vor fi izolate față de elementele combustibile ale planșeelor și acoperișurilor.
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii