Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 18.07.2022

ro

18 Jul, 2022 14:18 786 Marime text
    Nr.62 din 18 iulie 2022
 
                      
 
BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 68 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (15.07-17.07.2022).
La nivel județean, 45 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
      
    În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 19 incendii înregistrate la nivel județean.
          Din totalul celor 19 incendii care au avut loc în perioada menționată, 17 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată), fiind afectate peste 60 de hectare teren. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor, în zece dintre cazuri a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  ! În data de 16.07.2022, în jurul orei 23:00, patru echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă au intervenit la un accident rutier, produs pe raza municipiului Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță- Ialomița.
În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. După acordarea primului ajutor medical la fața locului o persoană a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru celelate patru victime nu s-a impus transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
  • O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc sâmbătă, 16.07.2022, în comuna Gârbovi. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de grâu, în urma căruia au fost distruse 50 de hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.
  • De asemenea, în perioada de referință salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui  incendiu, la anexa gospodărescă a unui cetățean din comuna Valea Ciorii (sat Murgeanca). În sprijinul acestora a intervenit și un coleg pompier ce se afla în timpul liber. Au ars  o anexă gospodărească și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
         
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii