Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -18.04.2022

ro

18 Apr, 2022 13:43 605 Marime text
                                                                                    Nr.28 din 18 aprilie 2022  
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
- 26 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
- 2 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
- 1 misiune de asigurare măsuri de prevenirea și stingerea incendiilor la un meci de fotbal;
- 2 misiuni de salvare animale din medii ostile vieții;
Un apel pentru salvarea unui cățel s-a primit în data de 15 aprilie, a.c., în jurul orei 19:30, de la un cetățean din municipiul Slobozia. La locul intervenției s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autoscară, care au intervenit pentru salvarea unui cățel rămas blocat pe terasa unui bloc. Patrupedul a fost recuperat din mediul ostil în condiții de siguranță.
 
Un apel pentru salvarea a trei căței s-a primit în data de 17 aprilie, a.c., în jurul orei 09:50, de la un cetățean din comuna Alexeni. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, care a intervenit pentru salvarea patrupedelor din mediul ostil vieții.
- 4 accidente rutiere;
În data de 15 aprilie a.c., două echipaje din cadrul Stației de pompieri  Fetești, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe Autostrada A2, la kilometrul 140,  în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat în afara părții carosabile.  În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița – substația Fetești. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital.
 
În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 10:50, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Movilița, pe DN2,  în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Urziceni. Din evenimentul rutier au rezultat 2 victime conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției. O victimă a fost transportată la spitalul municipal Urziceni de către echipajul SAJ Ialomița, iar cea de-a doua victimă a refuzat transportul la spital.
 
În data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 13:30, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Dridu, pe DJ 101,  în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară. În sprijinul salvatorilor a intervenit și o ambulanță a SAJ Ialomița – substația Urziceni. Din evenimentul rutier au rezultat 6 victime conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.
 
În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 00:30, două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în satul Orboiești, comuna Andrășești, în care a fost implicat un autoturism. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată de echipajul medical la locul intervenției, ulterior aceasta a refuzat transportul la spital.
- 3 incendii:
În data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 14:20, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă (magazie de materiale), în satul Crunți, comuna Reviga,. Un echipaj de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării.
A ars material lemnos pe o suprafață de cca. 25 metri pătrați și astereala din lemn de la acoperișul magaziei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau fără respectarea normelor.
 
În data de 16 aprilie a.c., un echipaj din cadrul Stației de pompieri Fetești, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în municipiul Fetești. Au ars aproximativ 200 de metri pătrați de vegetație uscată și gunoi menajer. Cauza probabilă de aprindere a fost jocul copiilor cu focul.
În data de 16 aprilie a.c., un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs în municipiul Slobozia. Au ars aproximativ 500 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii