Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 16.09.2022

ro

16 Sep, 2022 14:01 649 Marime text
Nr.81 din 16 septembrie 2022
                                                                                  
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Acordarea de prim ajutor și stingerea incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 22 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore (15.09.2022).
La nivel județean, 18 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  1. În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, în comuna Giurgeni. Au ars anexa gospodărească, furaje, lemne de foc și aproximativ 10 metri liniari de gard. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical pentru două persoane, ulterior acestea  fiind transportate la spital de către echipajele SMURD și  SAJ. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
 
  • De asemenea, în data de 15.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un ATV și o bicicletă, în comuna Roșiori. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, doi minori răniți ușor. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost monitorizați, transportați și predați la Spitalul Municipal Urziceni de către echipajele SMURD și SAJ Ialomița.
 
  • În data de 15.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la groapa de deșeuri menajere din comuna Andrășești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise. Au ars deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                      
 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii