Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:19 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 15.10.2021

ro

15 Oct, 2021 08:56 463 Marime text
   Nr.150 din 15 octombrie 2021   
 
             
BULETIN INFORMATIV
 
Jurnalul operativ al ISU IALOMIȚA – 24 de misiuni
 
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 24 de evenimente, după cum urmează:
  • 13 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 5 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • o intervenție în sprijinul unui echipaj al SAJ Ialomița, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;
  • o misiune de deblocare ușă acces într-un apartament din municipiul Slobozia, în data de 14 octombrie a.c.,  în interiorul căruia a fost găsită o persoană în stare lipotimică. După acordarea primului ajutor medical, persoana a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Județean  de Urgență Slobozia.
  • 3 accidente rutiere:
      În data de 14 octombrie a.c., trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare  și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe DN 2 în comuna Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată la locul intervenției, ulterior a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
      În data de 14 octombrie a.c., două echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe DN 2C în orașul Amara, în care a fost implicat un autoturism. Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată care a fost monitorizată la locul intervenției, ulterior a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
      În data de 14 octombrie a.c., trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare  și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs pe DN 1D, în comuna Bărbulești, în care au fost implicate trei autoturisme și șapte persoane care nu prezentau mărci traumatice. După monitorizare, persoanele au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • un incendiu:    
✔️În data de 14 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o biserică penticostală. Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării, unde au găsit toate încăperile inundate cu fum. Echipajele au acționat pentru ventilarea încăperilor și evacuarea fumului. Nu au existat victime. A ars camera tehnică a centralei termice. Cel mai probabil incendiul s-a datorat unui mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.
 
 
                                                    Compartimentul Informare și Relații Publice   
                                                                           

Ti-a placut articolul?

Comentarii