Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -15.04.2022

ro

15 Apr, 2022 15:24 594 Marime text
Nr.27 din 15 aprilie 2022  
   
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 24 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
- 12 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
- o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;
- 2 incendii:
În data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 12:00, salvatorii din cadrul Gărzii de pompieri Țăndărei, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de baloți și gunoi menajer, produs în comuna Valea Ciorii, sat Murgeanca. Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării.
Au ars aproximativ o tonă de gunoi de grajd și cca. 20 de baloți de paie de grâu. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
 
În data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 12:55, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din comuna Dridu. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Nu au existat victime. Salvatorii au fost sprijiniți și de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. Au ars aproximativ 100 de metri pătrați din acoperișul construit din lemn și învelit cu tablă, 2 aparate de aer condiționat, cca 15 metri pătrați de scândură, aproximativ 20 de metri liniari bazie, geamurile termopan și s-au deteriorat mobilierul și electrocasnicele din 6 camere. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza efectului termic, împrejurarea determinantă fiind mijloacele de iluminat lăsate sub tensiune.
- 1 accident rutier :
 În data de 15 aprilie a.c., trei echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în comuna Ciocârlia, sat Cotorca,  în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul salvatorilor au intervenit și două ambulanțe ale SAJ Ialomița – substația Urziceni. Din evenimentul rutier au rezultat 5 victime conștiente și neîncarcerate care au fost monitorizate de echipajele medicale la locul intervenției, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii