Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 12.12.2022

ro

12 Dec, 2022 12:39 561 Marime text
   Nr.98 din 12 decembrie 2022
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Descarcerarea și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 46 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (09-11.12.2022).
La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  • Două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în comuna Mihail Kogălniceanu, pe DN2A, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă  și cooperantă. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primiului ajutor medical la locul evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • În data de 10.12.2022, un echipaj operativ din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în Municipiul Fetești, pe DJ 212. În sprijinul salvatorilor a intervenit și un echipajal Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă și cooperantă, care, după acordarea primului ajutor medical a fost transportată la spitalul Municipal Fetești.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  •  Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, în municipiul Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care, după acordarea primului ajutor medical la fața locului a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • Două echipaje de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier, în care a fost implicată o motocicletă, în comuna Albești, pe DJ303. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă și cooperantă.  După acordarea primului ajutor medical la fața locului, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
  •           Salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă,  o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, în localitatea Coșereni.
În sprijin a intervenit și elicopterul SMURD București și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.  În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conștiente și cooperante, dintre care una încarcerată. O victimă a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni,  iar cea de-a doua victimă, șoferul autoturismului, a fost transportată de elicopterul SMURD București, la o unitate medicală din capitală.
Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precumși sablarea carosabilului.
 
  • Trei echipaje operative din cadrul Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit, în data de 11.12.2022, în jurul orei 17:40, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă,  o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs la ieșire din municipiul Urziceni, pe E85, în care a fost implicat un autoturism. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conștiente și cooperante, care, după acordarea primului ajutor medical la fața locului au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
  • Pompierii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente:
  • în data de 09.12.2022, asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării proiectului „Crăciunul din Slobozia”, în Piața Revoluției din Slobozia.
  • în data de 10.12.2022, asigurare măsuri specifice la un meci de handbal, desfășurat în sala Sporturilor Andreea Nica din Slobozia.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                      
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
                    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii