Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 12.09.2022

ro

12 Sep, 2022 14:51 593 Marime text
   Nr.78 din 11 septembrie 2022
                                                                                  
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 49 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (09-11.09.2022).
La nivel județean, 39 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  • În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată, în municipiul Fetești. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 
  • În data de 10.09.2022, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și 5 persoane. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, toate persoanele implicate au refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • De asemenea, în data de 11.09.2022, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Slobozia, în care a fost implicat un autoturism și o autoutilitară, în urma căruia au rezultat 3 victime conștiente și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • Tot în data de 11.09.2022, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță  SMURD la un accident rutier, produs pe raza comunei Gheorghe Lazăr, pe DN 2A. În urma evenimentului rutier au rezultat 5 victime fără urme traumatice, neîncarcerate și conștiente. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • În perioada de referință, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în orașul Amara. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta o plagă la nivelul membrului  superior, și altor 2 persoane care au suferit un atac de panică. Au fost deteriorate elemente de mobilier, electrocasnice, articole textile și acoperișul pe o suprafață de 10 metri pătrați.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii înregistrate la nivel județean .
 
  • În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
                    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii