Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -11.04.2022

ro

11 Apr, 2022 13:20 707 Marime text
                                                                                    Nr.26 din 11 aprilie 2022  
                       
BULETIN INFORMATIV
 
         Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
- 40 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale;
- 2  misiuni de transport persoane ;
- 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor meciuri de fotbal, pe Stadionul Municipal Fetești și pe Stadionul Municipal 1 Mai Slobozia;
-  1 accident rutier: În data de 08 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, un pieton a fost acroșat de un autoturism. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o ambulanță SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical, atât șoferul autoturismului, cât și pietonul acroșat au fost preluați de către echipajele medicale și transportați la Spitalul Municipal Fetești.
-  4 incendii dintre care: un incendiu de locuință, un incendiu autoturism și două incendii de vegetație uscată;
În data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 23:55, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Gârbovi. Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul solicitării.
A ars aproximativ un metru de podină din lemn, în jurul coșului de fum. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum deteriorat.
          Pentru evitarea producerii acestor evenimente nedorite, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:
          • Verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
• În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
În data de 09 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, dispeceratul inspectoratului  a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la un autoturism, în municipiul Urziceni. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj din cadrul Detașamentului  de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars zona compartimentului motor. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Nu s-au înregistrat victime.
Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
  • Verificați instalația electrică;
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică;
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
  • Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
  • Verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autoturism;
În data de 09 aprilie ac., în jurul orei 19.00, Garda de intervenție Țăndărei a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în comuna Giurgeni. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 0,8 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind stabilită ca, foc deschis în spații deschise.
În data de 10 aprilie ac., în jurul orei 12.15, Garda de intervenție Țăndărei a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în orașul Țăndărei. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1 hectar. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind stabilită ca, foc deschis în spații deschise.
                                  
  Compartimentul Informare și Relații Publice
 
                                                                                         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii