Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 08.03.2022

ro

09 Mar, 2022 12:58 551 Marime text
Nr.16 din 09 martie 2022  
 
 
BULETIN INFORMATIV
 
 
       Două incendii produse în județul Ialomița, în ultimele 24 de ore
 
            În data de 08 martie a.c., în jurul orei 12:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs ca urmare a unui accident rutier între un  autoturism și o autoutilitară, în localitatea Balaciu, pe DN 2A. Trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării.
           În urma impactului a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a primit ajutor medical de la echipajul sosit la locul intervenției, ulterior aceasta a refuzat transportul către spital.
Au ars: compartimentul motor la autoturism și  un set de două lămpi și instalația electrică la autoutilitară.
Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza impactului, sursa probabilă de aprindere fiind scântei mecanice.
 
 
         În data de 08 martie a.c., în jurul orei 14:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, la o casă a unui cetățean din comuna Axintele. Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului.
Au ars aproximativ 60 metri pătrați din acoperișul construit din astereală din lemn și învelit cu tablă, articole de îmbrăcăminte, mobilier, obiecte și articole de uz casnic din două încăperi.
Echipajul SMURD a acordat la locul incendiului ajutor calificat unei persoane care prezenta stare de inconștiență, după monitorizare fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
          Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de  coșul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
          Pentru evitarea producerii acestor evenimente nedorite, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor:
          • Verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
• În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
• În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii