Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 07.11.2022

ro

07 Nov, 2022 12:14 794 Marime text
   Nr. 93 din 07 noiembrie 2022
                                                                                                    
                                                                                                       
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
          Stingerea incendiilor, descarcerarea și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 56 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (04-06.11.2022).
La nivel județean, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
! În data de 04.11.2022, în jurul orei 23:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza  municipiului Urziceni, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
 
 
! În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs pe raza  municipiului Fetești, în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
 
! O intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 18:30, când salvatorii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs pe E 85 km 57, în care au fost implicate două autoturisme și șase persoane. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat șase victime (patru adulți și doi copii cu vârste de aproximativ 4 și 7 ani), conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior trei persoane (un adult și cei doi copii) au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni pentru investigații suplimentare.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării, precum și sablarea carosabilului.
 
!  În data de 04.11.2022, în jurul orei 12:30, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o șiră de furaje, aparținând unui cetățean din comuna Traian. Au ars: aproximativ 5 tone de lucernă, o magazie construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați și 6 metri liniari de gard construit din lemn. Concomitent cu misiunea de stingere, echipajul medical aflat la locul solicitării a acordat îngrijiri medicale unei persoane care prezenta un atac de panică, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scântei mecanice.
 
!  De asemenea, în data de 05.11.2022, în jurul orei 13:00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o șiră de paie, aparținând unui cetățean din comuna Borănești. Au ars aproximativ 50 de kilograme paie de grâu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.
 
! Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata  desfășurării următoarelor evenimente:
  • Ceremonii religioase în contextul procesiunii cu icoana Maicii Domnului, desfășurate în municipiul Slobozia;
  • Meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Recolta Gheorghe Doja și A.S. F.C. Agricola Borcea ce s-a desfășurat pe stadionul localității Gheorghe Doja;
  • Meciul de fotbal dintre echipele A.F.C. Unirea 04 Slobozia și A.C.S. Suporter Club Oțelul Galați,  ce s-a desfășurat pe stadionul din municipiul Slobozia;
   !  În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea și stingerea a 4 incendii  la nivel județean,  înregistrate la arderile necontrolate ( vegetație uscată, mărăciniș, lăstăriș), fiind afectate peste 2 hectare teren. Cauzele probabile de izbucnire a incendiilor,  au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, scântei mecanice și folosirea intenționată a sursei de aprindere.
          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice     
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii