Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 05.09.2022

ro

05 Sep, 2022 12:59 580 Marime text
 Nr.77 din 05 septembrie 2022
                                                                                                        
 
BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau înlăturarea efectelor meteorologice manifestate la nivelul județului reprezintă doar câteva exemple dintre cele 43 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (02-04.09.2022).
La nivel județean, 26 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
    ! O intervenție soldată cu victime a avut loc vineri, în jurul orei 16:20, în municipiul Slobozia. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și încarcerată. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După extragerea acesteia din autoturism a fost predată echipajelor medicale aflate la locul solicitării, i s-a acordat asistență medicală, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
 
  ! În data de 02.09.2022, în jurul orei 18:30, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs în localitatea Perieți, pe DN 2A, în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime (trei adulți și un minor în vârstă de aproximativ 13 ani), conștiente, cooperante și neîncarcerate. Cele patru victime au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării, ulterior trei persoane printre care și minorul au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații medicale suplimentare, iar pentru cea de-a patra persoană nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
 
   ! În data de 02.09.2022, în jurul orei 21:40, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs în localitatea Jilavele, pe DN 1D, în care au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Cele trei victime au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații medicale suplimentare, iar pentru celelalte două victime nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
 
       !  Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit în data de 03.09.2022, la un accident rutier produs pe raza municipiului Urziceni, în care a fost implicată o cisternă fără încărcătură, ce a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul intervenției, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
 
      !  Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit în data de 03.09.2022, la un alt accident rutier produs în localitatea Jilavele, în care au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de către echipajele medicale aflate  la locul solicitării, ulterior patru persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni,  iar pentru cea de-a cincea nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
 
      ! O intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 05:30, în localitatea Reviga. Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz, în urma căruia au rezultat cinci victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijinul acestora au intervenit și patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Victimele au fost evaluate și monitorizate la locul solicitării de către echipajele medicale, ulterior trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale de specialitate, iar celelalte două au refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
     
       !  În data de 04.09.2022, în jurul orei 16:00, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs între localitățile Țăndărei și Ograda, în care au fost implicate două autoturisme și trei persoane. În urma coliziunii unul dintre autoturisme a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
               
                 ! În urma fenomenelor meteorologice generate de codul portocaliu emis la nivelul mai multor localități din județul Ialomița, echipajele operative au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea. Cu eforturi susținute, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru:
  • evacuarea apei din demisolul unei locuințe, în municipiul Urziceni;
  • degajarea unui copac căzut pe autoturismele parcate în apropiere, în municipiul Slobozia;
  • evacuarea apei dintr-o magazie din incinta unei societăți comerciale, în municipiul Slobozia;
  • evacuarea apei din incinta Stadionului Municipal Slobozia.
 
        ! De asemenea, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, care a cuprins acoperișul unei clădiri dezafectate, aflată în curs de reabilitare, din municipiul Slobozia. A ars acoperișul construit din astereală de lemn și învelit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați.
 
         ! În perioada de referință, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru lichidarea unui incendiu produs la tribuna oficială a Stadionului Municipal din Slobozia. Au ars: scaunele tribunei(aproximativ 130 de bucăți), tavanul construit din lambriu PVC pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, tâmplărie termopan pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Cel mai probabil incendiul a fost generat de trăsnet.
 
         ! Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și măsuri de prim ajutor pe tipul desfășurării a două meciuri de fotbal, în municipiul Slobozia, respectiv orașul Amara.
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean .
Din totalul celor 3 incendii care au avut loc în perioada menționată, la nivel județean, doar o singură intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați 300 de metri pătrați.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii