Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Misiunile gestionate de pompierii harghiteni

ro

02 Apr, 2024 14:50 340 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile gestionate de pompierii harghiteni, în ultimele 24 de ore
Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (01.04.2024), pentru gestionarea celor 11 solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
În perioada analizată, echipajele SMURD au răspuns cu promptitudine celor 5 solicitări, în urma cărora 5 persoane au primit asistență medicală de urgență.
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru stingerea celor 5 incendii izbucnite la nivelul județului nostru, din totalul acestora, 4 intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, în localitățile Ciucsângeorgiu (zona Cinod), Sântimbru Băi, Mărtiniș și Miercurea Ciuc, suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 63 de ha, precum și  pentru o misiune de asigurare la evenimente publice de amploare, la meciul de fotbal dintre KFC Csikszereda și CSC 1599 Șelimbăr.
Astfel, luni, 01 aprilie a.c., pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Gheorgheni și SVSU Suseni, Joseni și Ciumani au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un grajd cu șură, în localitatea Joseni. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, pe o suprafață de circa 200 mp și aproximativ 3 t de fân, cu pericol de propagare la casa de locuit, precum și la casele și anexele învecinate. Pompierii au localizat și lichidat incendiul cu operativitate în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea acestuia. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o depozitarea cenușii și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, au ars grajdul cu șură pe cca. 200 mp și 3 t de fân.
Pentru evitarea apariției unor astfel de situații de urgență, vă reamintim câteva din cele mai importante reguli și măsuri de prevenire și stingere a incendiilor:
- cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
- în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
- se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
- depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
Împreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență.
 
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii