Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Misiunile gestionate de pompierii harghiteni în weekend

ro

18 Mar, 2024 11:37 394 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Misiunile gestionate de pompierii harghiteni în weekend
În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii salvatori harghiteni au gestionat cu promptitudine 19  situații de urgență înregistrate la nivel județean.
Cele mai multe misiuni desfășurate de colegii noștri au fost cele ale echipajelor SMURD, care au intervenit la 16 solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora 16 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical, iar echipajele operative au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un apartament în care se simțea miros de gaz, în municipiul Miercurea Ciuc.
Totodată, în ultimele 72 de ore, echipajele de stingere au fost solicitate să acționeze pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii.
Astfel, sâmbătă, 16 martie, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o stivă de lemne dintr-o curte, pe strada Miron Cristea, în municipiul Toplița. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta la stiva de lemne aflată lângă peretele unei clădiri, cu pericol de propagare la acoperișul imobilului și la o anexă învecinată. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul cu operativitate în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea acestuia. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, au ars izolația clădirii pe circa 25 mp și 300 kg lemne pentru foc; s-a deteriorat lambriul acoperișului pe cca. 5 mp, pagube materiale evaluate la aproximativ 10.000 de lei.
Tot sâmbătă, echipajele operative din cadrul Gărzii de Intervenție nr. II Toplița, au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, pe strada Bicazului din municipiul Toplița. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul camerei destinată centralei termice, unde ardeau circa 0,2 mc de lemn pentru foc depozitat, cu pericol de propagare la mansarda imobilului. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pierderi materiale, evaluate la aproximativ 100.000 lei. Ca urmare a producerii incendiului, cel mai probabil, din cauza sistemului de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, au ars 0,2 mc de lemne pentru foc, izolația și instalațiile electrice; s-au deteriorat: un boiler electric, o centrală electrică aflată în aceeași încăpere, 2 uși termopan, 2 geamuri, alte bunuri și materiale depozitate în zona focarului și instalațiile electrice pentru automatizarea centralelor termice.
De asemenea, în perioada de referință, pentru protecția populației, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în municipiul Miercurea Ciuc.
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru informarea și pregătirea cetățenilor în fața situațiilor de urgență.
Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii