Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Intervențiile pompierilor harghiteni în primul weekend al lunii noiembrie

ro

06 Nov, 2023 15:04 534 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Intervențiile pompierilor harghiteni în primul weekend al lunii noiembrie
În perioada 02-05.11.2023, pompierii militari harghiteni au intervenit în 37 de situații de urgență, 26 de misiuni fiind pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical un număr de 26 persoane aflate în dificultate.
De asemenea, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea a șase incendii, din care 4 misiuni au fost la arderi necontrolate (vegetație uscată și coșuri de fum) în localitățile Corbu, Satu Mare, Toplița, Sândominic, iar 2 misiuni au fost înregistrate pentru stingerea unor incendii izbucnite la un autoturism, în localitatea Feliceni, respectiv la o anexă gospodărească, în Tulgheș. Pe lângă aceste misiuni echipajele operative au gestionat 4 intervenții în sprijinul comunităților: 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, în localitățile Praid și Leliceni, precum și două  misiuni de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a unui incident de natură electrică la un panou electric, în orașul Bălan, și pe timpul desfășurării meciului de fotbal din liga a-II-a dintre FK Csikszereda Miercurea Ciuc – CSC 1599 Șelimbăr.
Astfel, noaptea trecută, în jurul orei 00:10, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu și SVSU Tulgheș au acționat, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui  incendiu izbucnit la  o anexă gospodărească, situată pe strada Scurtă, din localitatea Tulgheș. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat la un șopron de lemne, în proporție de 70%  la magazia alăturată, dar și la acoperișul casei de locuit  pe circa 30% . Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după aproximativ două ore, nefiind înregistrate victime. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă, acționând în cursul zilei de ieri, de 5 noiembrie, în localitatea Lacu Roșu, pentru degajarea a doi brazi căzuți pe firele de curent, dar și pe carosabil.
Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitatea Liban.
Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii