Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Intervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 3 zile

ro

14 Dec, 2023 11:50 410 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
  Intervențiile pompierilor harghiteni din ultimele 3 zile
      În perioada 11-13.12.2023, la nivelul județului Harghita, pompierii au gestionat cu promptitudine 28 de situații de urgență. Din totalul intervențiilor, 24 de solicitări au fost pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 24 de persoane. 
 Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele operative au intervenit cu promptitudine pentru localizarea și stingerea a două incendii, o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unui accident rutier, pe D.N. 13B, Vârful Bucin, precum și pentru o misiune de descarcerare.
Miercuri, 13 decembrie a.c., 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și SVSU Joseni au intervenit la un accident rutier produs pe DN 13B, Vf. Bucin, în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu gaz lichefiat ( aprox. 1 tona) și două autoutilitare. În urma evenimentului, a rezultat o victimă încarcerată, conștientă. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru extragerea conducătorului uneia dintre autoutilitarele, un bărbat, în vârstă  46 de ani, care prezenta politraumatisme la membrele inferioare, acesta fiind preluat și transportat, de către echipajul SMURD, la Spitalul Municipal Gheorgheni, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
În această dimineață,  în jurul orei 07:15, pompierii Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu  la o casă de locuit, din municipiu. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în dormitor, la nivelul patului, cu degajări mari de fum și pericol de propagare la întreaga locuință. În urma producerii evenimentului, au ars patul și un toc de geam; s-au deteriorat: un geam termopan, o măsuță din lemn, parchetul pe cca. 2 mp, o ușă, articole de îmbrăcăminte, circa 30 mp de vopsea. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un cablu, conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
În perioada analizată, în județul nostru, au fost transmise 2 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urs), în localitatea Lueta.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
Respectați-ne recomandările, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii