Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ

ro

29 Nov, 2023 12:54 546 Marime text
Nr. 102266  din 29 Noiembrie 2023
 
 
 
MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE
 

          În contextul acestei minivacanțe, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie,  polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, cu predilecție în zonele în care se vor crea aglomerări de persoane, măsurile având scopul prevenirii, dar și intervenției prompte în cazul unor eventuale fapte antisociale.
 
Astfel, zilnic vor fi prezenți la datorie aproximativ 90 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, dar și acțiuni speciale.
 
Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere și, bineînțeles, pentru  depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducători auto care încalcă prevederile legale.
 
Polițiștii ialomițeni sfătuiesc cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.
 
Nu uitați, în cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicitați ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau apelați la numărul unic de urgenţă 112.
 
Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
 
În minivacanță, dacă plecați cu mașina, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, vă recomandăm să măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
 
Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.
        
        
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii