Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

ro

22 Sep, 2023 13:35 648 Marime text
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au depistat în flagrant delict pe raza județului Ialomița un șofer asupra căruia existau indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, precum și 4 conducători auto aflați sub influența alcoolului la volan.
La data de 21 septembrie a.c. poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 59.000 de lei.
În urma activităților desfășurate, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Totodată, polițiștii au întocmit 5 dosare de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:
La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit, în cadrul unui filtru rutier un șofer, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Fetești, în vederea verificării documentelor presonale precum și ale autoturismului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consmului unor substanțe interzise.
Polițiștii din cadrul formațiunilor rutiere au efectuat în cadrul filtrelor organizate și testări cu aparatul Drager, astfel au fost înregistrate alcoolemii de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul unui bărbat depistat pe raza orașul Fierbinți Târg, 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat la un conducător auto oprit pe raza municipiului Fetești, 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat tot pe raza municipiului Fetești, unde conducătorul auto a și refuzat transportul la spital în vederea recoltării probelor de sânge și 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat pe raza comunei Gura Ialomiței.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii