Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Acțiuni pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan

ro

10 Mar, 2023 11:23 605 Marime text
Nr. 102.065 din 10 Martie 2023
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI LA VOLAN
 
În cursul serii trecute, 9 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu polițiștii din cadrul Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.
 
Acțiunile s-au desfășurat pe principalele arterele din județul Ialomița, în vederea aigurării unui climat de siguranță rutieră.
 
De asemenea, la activități au participat și specialiști ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, care au aplicat conducătorilor auto un chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.
 
Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.
 
În cadrul acțiunilor au fost controlate peste 150 de autovehicule, toți șoferii opriți fiind testați cu aparatul etilotest.
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.260 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 7 permise de conducere.
 
Reamintim că un consum excesiv de alcool sau droguri influențează negativ performanța de conducere a unui autoturism, contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave.
Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, creșterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere.
De asemenea, unele droguri încetinesc viteza de reacție în anumite situații limită, ivite  brusc.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii