Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ GALAȚI Depistat la volan sub influența alcoolului

ro

14 Jul, 2023 12:40 538 Marime text
Nr. 3044322 din 14 iulie 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
        
         La data de 13 iulie 2023, în jurul orei 06:24, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat, cu vârsta de 58 de ani, din comuna Matca, județul Galați, pe DJ 251 A, pe raza localității de domiciliu.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La scurt timp, în jurul orei 06:44, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat în traficul rutier, tot pe raza comunei Matca, din județul Galați, un bărbat, de 37 de ani, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
          La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ, iar în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat, eliberat de autoritățile din Republica Moldova, este fals.
         Permisul de conducere a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor și a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, fals și uz de fals.
 
***
 
         La aceeași dată de 13 iulie 2023, în jurul orei 14:05, la intersecția dintre strada Ana Ipătescu cu Varianta de Ocolire 24 F, din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
 
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene, s-a stabilit că o femeie, de 30 de ani, din satul Furcenii Noi, comuna Cosmești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ana Ipătescu, având direcția de deplasare dinspre municipiul Tecuci către localitatea Furceni, ar fi pătruns în intersecția cu VO 24F, fără a acorda prioritate de trecere unei autoutilitare, condusă de un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Bacău, rezultând un impact.
         Cele două autovehicule au fost avariate, iar conducătoarea auto a fost rănită. A fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, însă, în urma interogării bazelor de date s-a constatat că femeia are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
          Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
 
         În cadrul activităților derulate de polițiștii gălățeni pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță a tuturor participanților la trafic, în data de 13 iulie, au fost depistați alți doi bărbați care s-au urcat la volan și au condus, după ce au consumat substanțe psihoactive.
         Primul dintre aceștia, un tânăr de 18 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 19:15, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru Măcelaru, din orașul de domiciliu. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
         
         Cel de-al doilea, un alt tânăr de 24 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați, în jurul orei 20:20, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Galați, la intrarea în municipiu Galați. La testarea pentru consumul de substanțe psihoactive a fost indicată valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis) și Metamfetamină.
 
         Cei doi conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii