Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

02 Apr, 2024 13:38 306 Marime text
Nr. 44357 din data de 2 aprilie 2024
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
 
         Și în ultimele 24 de ore, polițiștii gălățeni au depistat alți trei bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
         Primul dintre aceștia, un bărbat de 68 de ani, din sat Frunzeasca, comuna Munteni, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci pe raza localității Gohor, la data de 1 aprilie 2024, în jurul orei 14:25. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada 1 Decembrie 1918, din orașul de domiciliu, în cursul nopții trecute, în jurul orei 00:26. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Al treilea, în vârstă de 26 de ani, din comuna Braniștea, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați pe raza localității de domiciliu, la data de 2 aprilie 2024, în jurul orei 01:30. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
         Primul și al doilea dintre aceștia au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         În cazul celui de-al treilea a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost luată măsura sancționării contravențională cu amendă, precum și reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
 
          Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive reprezintă infracțiuni grave care pun în pericol nu doar viața conducătorului auto, ci și a celorlalți participanți la trafic. Atât consumul de alcool, cât și consumul de substanțe psihoactive pot afecta abilitățile de conducere, determinând o scădere a reacțiilor, a coordonării și a capacității de luare a deciziilor, crescând semnificativ riscul de producere a unui accident rutier.
 
         Polițiștii avertizează cu fermitate că atât consumul de alcool, cât și cel de substanțe psihoactive înainte de a conduce sunt inacceptabile și reprezintă un pericol grav pentru siguranța rutieră. Este esențial ca toți conducătorii auto să respecte întotdeauna legislația rutieră și să evite consumul de alcool sau de substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan.
 
         Siguranța rutieră reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație și evitarea consumului de alcool și de substanțe psihoactive înainte de a conduce sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și protejarea vieților noastre și recomandăm tuturor conducătorilor auto să planifice din timp deplasarea pe arterele rutiere în condiții de siguranță, să utilizeze serviciile de taxi sau să desemneze un șofer în acest sens.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii