Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Depistați la volan sub influența alcoolului, a altor substanțe sau fără permis de conducere

ro

04 Sep, 2023 15:04 844 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 11:15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat, un bărbat, de 39 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Bolintineanu, din orașul de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
 
La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 11:15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat, un bărbat, de 39 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Bolintineanu, din orașul de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis), transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Galați.
         
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.
         
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
                  
Tot la aceeași dată, în jurul orei 15:25, un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Galați a depistat un alt bărbat, cu vârsta de 45 de ani, din municipiul Galați care s-a urcat la volan, după ce, în prealabil, a consumat băuturi alcoolice.
         
La momentul depistării, acesta conducea un autoturism pe strada Crinului din localitatea de domiciliu. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
       
În cursul zilei de 01 septembrie 2023, în jurul orei 21:30, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Galați, au depistat în traficul rutier un bărbat, de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Galați, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         
A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
   
Și în data de 3 septembrie 2023, au fost depistate trei persoane care, după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, au condus autoturisme pe drumurile publice.
         
Prima persoană, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, în cursul nopții de 2/3 septembrie, în jurul orei 00:15, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, în interiorul localității Fârțănești, județul Galați, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de Metamfetamină.
 
A doua persoană, un tânăr, de 22 de ani, domiciliat în comuna Matca, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în cursul nopții de 2/3 septembrie, în jurul orei 00:30, sub influența băuturilor alcoolice.
         
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         
De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
    
Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 65 de ani, din comuna Matca, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca, în timp ce conducea un autoturism pe strada ion Creangă, din localitatea de domiciliu, în  jurul orei 16:30, sub influența băuturilor alcoolice.
         
La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
                  
Toți cei 3 conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în primul și cel de-al treilea caz. În ceea ce privește depistarea tânărului de 22 de ani, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere
         

Evenimente rutiere

 
La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 23:00, pe DE 581, în apropiere de localitatea Munteni, din județul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia trei persoane au fost rănite.
         
Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați, s-a stabilit că un tânăr, de 19 ani, din comuna Gohor, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DE 581, dinspre municipiul Bârlad către municipiul Tecuci, la km 25, pe fondul unei depășiri, a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitatea ca și primul conducător auto, respectiv Gohor.
         
În urma impactului ambele autoturisme au fost avariate și au fost rănite trei persoane, fiind vorba de cei doi conducători auto și un alt tânăr de 19 ani, pasager pe bancheta dreaptă față în primul autovehicul. Persoanele au fost preluate și conduse la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale.
                  
La testarea alcoolscop, în cazul conducătorului auto de 19 ani rezultatul a fost negativ, însă la cel de 38 de ani, rezultatul a fost de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la spital i s-au prelevat și mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.         
         
La data de 2 septembrie 2023, în jurul orei 19:05, pe DN 25, între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu a avut loc un alt accident rutier, soldat cu rănirea a șase persoane.
         
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un tânăr, de 24 de ani, din satul Mihălceni, comuna Ciorăști, județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, având direcția de deplasare către municipiul Tecuci, la km 41 + 400 de metri, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autovehiculul pe care îl preceda, iar pentru nu a intra în impact cu acesta, a frânat și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care era condus de o femeie, de 59 de ani, din municipiul Galați.
         
În urma evenimentului rutier ambele autoturisme au fost avariate și au fost rănite 6 persoane, fiind vorba de cei doi conducători auto, trei bărbați cu vârstele de 36, 23 și 21 de ani, din comuna Ciorăști, județul Vrancea, aflați pasageri în primul autovehicul și o femeie, de 55 de ani, pasager pe bancheta dreaptă față în cel de-al doilea autovehicul. Persoanele au fost preluate și conduse la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale.
         
Testarea alcoolscop a fost făcută doar pentru conducătorul auto de 24 de ani, iar rezultatul a fost negativ. La spital s-au prelevat mostre biologice de sânge de la ambele persoane care se aflau la volan, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Zeci de amenzi aplicate de polițiștii din Constanța. Ce au constatat autoritățile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii