Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

13 Feb, 2024 13:53 400 Marime text
Nr. 44320 din data de 13 februarie 2024
 
 
 
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE ȘI FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
 
 
            La data de 13 februarie 2024, în jurul orei 01:20, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Matca, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DJ 251 C, în interiorul comunei Valea Mărului din județul Galați, au depistat un bărbat, din satul Valea Mărului, județul Galați, în timp ce conducea autoturismul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
            Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei.    
  Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
             În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
                                                     ***
 
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
 
În urma activităților investigative efectuate, în cursul zilei de ieri, 12 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri, în colaborare cu cei din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare, au depistat și reținut pe raza municipiului  Galați,  un bărbat în vârstă de 20 de ani, din municipiul Galați, față de care Tribunalul Galați a emis, la aceeași dată, o sentință rămasă definitivă și irevocabilă.
Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
***
 
PERSOANĂ REȚINUTĂ PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE    NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI AL MUNIȚIILOR
 
 
La data de 12 februarie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Criminalistic, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza comunei Tudor Vladimirescu din județul Galați, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 43 ani, ocazie cu care aceștia au găsit o armă letală de vânătoare de calibru 12 și 2 cartușe aferente, pe care bărbatul le deținea fără drept.
După administrarea materialului probator în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 februarie 2024, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.
 
                                                          ***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii