Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ GALAȚI Depistat la volan sub influența alcoolului

ro

03 Jul, 2023 14:26 549 Marime text
Nr. 3044312 din 03 iulie 2023
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT ȘI PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE A UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT
 
         La data de 12 iunie 2023, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată prin plângere scrisă de reprezentanții legali a unei stații peco, situată pe strada Saturn, din municipiul Galați, cu privire la faptul că în data de 08.06.2023, în jurul orei 16:30, un conducător auto a alimentat cu combustibil, în valoarea de 458 de lei și a plecat fără să achite.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt, iar polițiștii din cadrul Compartimentului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au efectuat activități de cercetare și de investigare care au dus la identificarea conducătorului auto bănuit de comiterea acestei fapte, fiind vorba de un bărbat de 35 de ani, din municipiul Galați.
         Din cercetări, a rezultat că persoana în cauză, la data de 08.06.2023, în jurul orei 18:30, s-a deplasat la stația peco cu un autoturism căruia i-a aplicat numerele de înmatriculare de la un alt autovehicul, iar după ce a alimentat cu combustibil cu suma mai sus menționată, a plecat fără să achite contravaloarea acestuia.
         S-a dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar la data de 30 iunie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Galați, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Galați și a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, au efectuat 3 percheziții domiciliare pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanei bănuite de comiterea acestor fapte și pentru ridicarea de probatoriu. La una dintre locațiile unde au fost efectuate perchezițiile a fost identificat și bărbatul de 35 de ani, care a fost condus la sediul unității de poliție, în vederea audierii.
         După administrarea materialului probator în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de această persoană, care, în aceeași zi a fost prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.
         Ulterior, cel în cauză a fost prezentat la Judecătoria Galați cu propunerea luării măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța de judecată a dispus punerea în libertate de îndată a acestuia.
 
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 30 iunie 2023, în jurul orei 05:45, la intersecția dintre strada Basarabiei cu strada Traian, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un bărbat cu vârsta de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Basarabiei, dinspre strada George Coșbuc, ar fi pătruns în intersecția cu strada Traian și a intrat în impact cu un alt autoturism care era condus în mod regulamentar pe drum prioritar de o femeie de 52 de ani.
         În urma impactului a fost rănită o femeie cu vârsta de 54 de ani, care se afla pe bancheta din spate în primul autovehicul. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri și a rămas internată pentru investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
        
         Un alt eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc la aceeași dată de 30 iunie 2023, în jurul orei 19:00, pe DN 25, în localitatea Barcea, din județul Galați, soldat cu rănirea a două persoane.
         Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit că un bărbat de 28 de ani, din comuna Vizuru, județul Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada DN 25, având direcția de deplasare dinspre municipiul Tecuci către municipiul Galați, în interiorul localității Barcea, la km 12 + 450 de metri, ar fi desfășurat alte activități de natură a-i distrage atenția de la condus și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era condus regulamentar de un bărbat de 67 de ani, din comuna Ivești, județul Galați.
         În urma impactului ambele autovehicule au fost proiectate în șanțul de pe marginea arterei rutiere, pe sensul de mers Tecuci-Galați. Au fost rănite două persoane din autoturismul care a pătruns pe sensul opus de mers, fiind vorba de conducătorul auto și de o tânără de 24 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, pasageră pe bancheta dreapta față/ , care au fost preluați și transportați la spital de echipajele de la ambulanță.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
                                
         La aceeași dată anterior menționată, în jurul orei 21:09, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, s-a produs un eveniment rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că o femeie cu vârsta de 45 de ani, din comuna Corod, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, cu direcția către centrul civic, ar fi efectuat viraj la stânga către strada Dimitrie Hârlescu și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui motociclu, condus regulamentar din sensul opus de mers, de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Brăila, rezultând un impact.
         Conducătorul motociclului a fost rănit și a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
 
         La scurt timp după producerea accidentului rutier din municipiul Tecuci, la ora 21:55, în municipiul Galați, un alt conducător al unui vehicul pe două roți a fost accidentat, pe fondul neacordării de prioritate.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că o tânără cu vârsta de 18 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul George Coșbuc, cu direcția către strada Radu Negru, la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Bucovinei, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei motociclete care se afla în sensul giratoriu și care era condusă regulamentar de un bărbat de 50 de ani, rezultând un impact între cele două autovehicule.
         Motociclistul a fost rănit și a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
 
***   
 
 
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La data de 1 iulie 2023, în jurul orei 18:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat un bărbat cu vârsta de 44 de ani, din comuna Umbrărești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului, pe drumul comunal 48, în interiorul localității de domiciliu.
         La testarea alcoolscop, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,48 de mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
         La aceeași dată, în jurul orei 19:05, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr, cu vârsta de 19 de ani, pe strada Poșta Veche, din municipiul Galați.
         Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de droguri. În primul caz rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea, aparatul „Drugtest” a indicat o valoare pozitivă la consumul de Canabis și Metamfetamină, motiv pentru care, acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
          A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
        
***
 
        
         Polițiști din cadrul Poliției Orașului Berești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza localității Lungești, pe DJ 242C, la data de 1 iulie 2023, ora 21:50, au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Vinderei, județul Vaslui, care conducea o motocicletă fără a deține permis de conducere pentru categoria din care face parte autovehiculul, respectiv categoria A1.
         Bărbatul deține permis de conducere valabil categoriile AM, B1, B, iar la testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***
        
         Tot la data de 01 iulie 2023, în jurul orei 23:50, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție a oprit în trafic, pe DN2B, la sensul giratoriu de la strada Lunca Siretului, din municipiul Galați, un autoturism al cărui conducător auto, un bărbat de 30 de ani, din sat Căuiești, comuna Drăgușeni, județul Galați, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
         La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,52 de mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
***
 
         Și în data de 2 iulie 2023 au fost depistați doi conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
         Primul dintre aceștia, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat, la ora 06:58, de un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dr. Constantin Levaditti, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cel de-al doilea, un bărbat de 50 de ani, din comuna Drăgușeni, județul Galați, a fost depistat, la ora 23:50, de polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și Secției 5 Poliție Rurală Rădești în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251A, în satul Nicopole, comuna Drăgușeni, iar la testarea alcoolscop valoarea indicată a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cei doi bărbați au fost conduși și la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
***
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii