Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Percheziții

ro

09 Feb, 2023 16:10 644 Marime text
Nr. 847604/38 din 9 februarie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT
 
 
 
La data de 8 februarie a.c. polițiștii Secției 6 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi bărbați în vârstă de 29 și 31 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2 - 15 ianuarie a.c., prin escaladarea și spargerea unei ferestre, ar fi pătruns într-un imobil situat pe strada Kos Karoly din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur și argint, precum și suma de 19.000 de euro, cauzând un prejudiciu total evaluat la 37.000 de euro.
 
În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat, iar la data de 8 februarie a.c. aceștia au fost depistați în trafic, în timp ce se deplasau cu autoturismul, unul fiind interceptat în municipiul Cluj-Napoca, iar celălalt în comuna Florești.
 
De asemenea, în cadrul percheziției domiciliare efectuate la locuința acestora din comuna Florești, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe documente de interes în cauză.
 
În baza probatoriului, pe numele bărbaților au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.
 
Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, Poliției municipiului Turda, Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 2 și 4, Secția 6 Poliție Rurală Florești și Serviciul Criminalistic.
 
**
 
 
REȚINUT PENTRU ÎNSELĂCIUNE CU MONEDE VIRTUALE
 
 
La data de 14 ianuarie a.c. Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, despre faptul că la data de 14 ianuarie a.c., în timp afla într-un local din Cluj-Napoca, ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
 
În fapt, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au constatat că bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoană bănuită de comiterea infracțiunii, respectiv un tânăr în vârstă de 26 de ani, din București, după ce ar fi vizualizat un anunț din spațiul online cu privire la achiziționarea de cryptomonede.
 
Astfel, în cadrul întâlnirii, tânărul de 26 de ani s-ar fi înțeles cu persoana vătămată să achiziționeze de la aceasta două cryptomonede într-un portofel virtual, urmând, conform înțelegerii dintre cei doi, a-i achita contravaloarea monedelor.
 
După transferul monedelor, tânărul de 26 de ani ar fi precizat că nu a primit monedele în portofelul virtual, ulterior părăsind localul fără a achita contravaloarea acestora.
 
În cauză, prejudiciul a fost evaluat la peste 40. 000 de euro.
 
În urma activităților investigativ-operative desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Arad, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, la data de 8 februarie a.c., tânărul a fost depistat în municipiul Arad, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
 
Ulterior, pe numele bărbatului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii