Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj În urma perchezițiilor, s-au depistat droguri pentru organizarea unei petreceri tematice (FOTO)

ro

29 Oct, 2023 12:12 759 Marime text


Sursa foto: IPJ Cluj



 
  • În data de 28 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc. 

Potrivit IPJ Cluj, cu privire la primul bănuit, din cercetări a reieșit că, în octombrie 2023, acesta a introdus, fără drept, în țară, din Spania, peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice.
 
De asemenea, la data de 28 octombrie a.c., bănuitul a deținut, în locuință, în scopul consumului propriu, aproximativ un gram de canabis.
 

„Față de cel de-al doilea bănuit s-a reținut că, în perioada ianuarie 2022- mai 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., ar fi manipulat și distribuit substanțe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 și 500 de lei”, transmite IPJ Cluj.

 
Totodată, în perioada mai - octombrie 2023, în mod repetat, a deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).
 

„Au fost puse în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, fiind descoperite și ridicate peste 400 de grame de canabis (muguri), disimulate în interiorul unui corp de canapea, 2 pungi cu substanță cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive amovibile de stocarea datelor, 8.000 de lei și mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanță”, informează polițiștii clujeni.

 
Ieri, 28 octombrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.
 
În cursul zilei de astăzi, 29 octombrie, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile, mai precizează sursa.
 
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, punctează IPJ Cluj.

 
 
Citește și
Trei indivizi, depistați de polițiști pentru organizarea unui grup infracțional organizat. Cu ce se ocupau aceștia 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii