Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Știre de presă - 17.01.2022

ro

17 Jan, 2022 14:52 730 Marime text

                                                                                                       Nr. 16 din 17 ianuarie 2022

 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
          Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2 în weekend
 
 
În perioada 14-16 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 1114 persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 1410 persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 881 de persoane, au fost oprite pentru verificări 197 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 264 de societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 113.200 de lei. Din totalul acestora, 132 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 79.750 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.
La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi, cadre aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.
 
 
 
Pe perioada weekendului forțele de ordine au constatat desfășurarea a 7 evenimente private, care în această perioadă sunt interzise conform măsurilor dispuse de către autorități în actualul context epidemiologic.
 
Față de cei 7 organizatori de evenimente, a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 și a fost dispusă întreruperea evenimentelor.
 
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, sancțiunile pentru nerespectarea interdicțiilor stabilite privind organizarea unor astfel de activități sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.
 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.
 
Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poarte masca de protecție și să evite, pe cât posibil, zonele aglomerate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii