Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:02 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Știre de presă - 02.12.2021

ro

02 Dec, 2021 12:10 403 Marime text

                                                                                                       Nr. 441 din 2 decembrie 2021

 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
          Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2 în perioada 26 noiembrie - 1 decembrie
 
În ultimele zile, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 491 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 889 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 1023 de persoane, au fost oprite pentru verificări 575 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 208 societăți comerciale.
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 205 sancțiuni, în valoare totală de peste 30.700 de lei. Din totalul acestora, 69 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 în cuantum de 5.500 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.
La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.
Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.
 
Polițiștii vor acționa în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.
 
Exemple:
 
 La data de 1 decembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate un autobuz și un autoturism, soldat cu pagube materiale și semnalat prin 112.
 

Accidentul a avut loc pe Drumul Național 17, în Livezile, iar la fața locului, polițiștii au constatat faptul că față de conducătoarea autoturismului, o tânără de 27 de ani,
recent întoarsă din Germania, a fost dispusă măsura carantinei la domiciliu.
 
Întrucât a încălcat restricțiile impuse, polițiștii au sancționat-o contravențional conform
Legii 55/2020 și au înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud cu privire la măsurile dispuse.
 
***
 
La data de 29 noiembrie a.c., în urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor de izolare și carantină dispuse, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au constatat faptul că o femeie de 30 de ani, din Lechința, nu respectă măsurile impuse.
 
Femeia era plasată în carantină la domiciliu, fiind întoarsă din străinătate și a încălcat măsurile dispuse, fiind depistată pe raza municipiului Bistrița. A fost sancționată contravențional conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunii fiind de 1000 de lei.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate ieri, 1 decembrie a.c., femeia a fost sancționată cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, întrucât nu a respectat restricțiile impuse și nu a fost găsită la adresa declarată pentru carantină.
 
În ambele cazuri a fost înștiințat C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud, fiind comunicate cele constatate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii