Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Reținut de polițiști pentru infracțiuni de șantaj și înșelăciune

ro

17 Oct, 2023 15:34 525 Marime text
              Nr. 347 din 17 octombrie 2023
                                                                                       
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști pentru infracțiuni de șantaj și înșelăciune
 
          La data de 16 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 47 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea  infracțiunilor de șantaj și înșelăciune. Cel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
          Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie – iulie a.c, un bărbat de 47 de ani din municipiul Bacău ar fi abordat și indus în eroare 4 persoane cu vârste cuprinse între 53 și 74 de ani, pe care le-ar fi determinat să achiziționeze telefoane mobile în rate, din mai multe magazine din localitate, prejudiciul creat fiind de 72.000 de lei.
          Bărbatul le-ar fi oferit în schimb sume de bani cu mult sub valoarea reală a dispozitivelor, totodată promițându-le că va achita ratele. Ulterior, cel în cauză nu ar fi achitat ratele și ar fi șantajat persoanele păgubite să nu sesizeze organele de poliție.
          După administrarea probelor, față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Suportul tehnic a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și înșelăciune.
 
  •  
 
Reținut de polițiștii oneșteni după ce ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un autoturism
 
          La data de 16 octombrie a.c., polițiștii oneșteni au fost sesizați de către un bărbat, de  44 de ani, din localitate, despre faptul că în noaptea de 15/16 octombrie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturism mai multe bunuri.
          Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 15/16 octombrie a.c, persoane necunoscute ar fi pătruns într-un autoturism ce se afla parcat pe strada Pajura din municipiu, de unde ar fi sustras o sumă de bani, un telefon mobil și două carduri bancare.           Ulterior, cu cardurile bancare ar fi fost efectuate mai multe cumpărături de la diferite societăţi comerciale din Onești.
          În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Onești au depistat un tânăr de 16 ani, din municipiul Bacău, bănuit de comiterea faptelor.
            După administrarea probelor, față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.
 
  •  
 
Bărbat salvat de echipele de căutare după ce s-a rătăcit cu autoturismul într-o pădure
 
          La data de 16 octombrie a.c., Poliția Municipiului Moinești a fost sesizată de către o femeie, de 62 de ani, din municipiul Bacău, despre faptul că soțul său, de 65 de ani, ar fi rămas împotmolit cu autoturismul într-o pădure din apropierea municipiului Moinești.
          În cauză au fost mobilizate echipe de căutare formate din polițiști, pompieri și salvamontiști care au început verificările.
          În fapt, bărbatul ar fi plecat la data de 16 octombrie a.c., din municipiul Bacău spre municipiul Miercurea Ciuc cu autoturismul, dar fiind direcționat greșit de sistemul de navigare s-ar fi abătut de la traseu și ar fi ajuns într-o zonă greu accesibilă, rămânând cu autoturismul împotmolit în noroi.   
          În urma căutărilor, bărbatul de 65 de ani a fost identificat de polițiști, la aproximativ 20 de km de municipiul Moinești, într-o zonă împădurită.
            Salvatorii au procedat la scoaterea autoturismului din acea zonă și îndrumarea bărbatului pe ruta corespunzătoare.
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii